Medvehagyma-krémleves
Végre újra idénye van :) Ajánlom még a medvehagymás pogácsát is. Nosztalgiáztunk is, az esküvőnkön az egyik leves ilyen volt.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma (20-25 szál)
- 2 közepes krumpli
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 ek tejföl (vagy 2 dl tejszín)
- 1 ek liszt
- olaj
- só ízlés szerint
Olaj és víz keverékén elkezdjük párolni a feldarabolt vöröshagymát. Közben a medvehagymák szárait levágjuk, a leveleket megmossuk kissé összedaraboljuk (mindegy, mert a végén úgyis botmixerrel pépesítjük). A fele adag medvehagymát rádobjuk a párolódó hagymára, majd a krumplit is elkészítjük: meghámozzuk, felkockázzuk, és a hagymákhoz keverjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, ízlés szerint sózzuk. Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Ezután a tejfölt és a lisztet összekeverjük, 2 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd a levesünk levéből fokozatosan adagolunk hozzá. Amikor már jó meleg a tejfölös keverék is, hozzáadjuk a leveshez. Itt tesszük hozzá a maradék medvehagymát, botmixerrel újra pépesítjük, még egyszer felforraljuk és el is készült. A díszítés füstölt sajt, angliai "bacon" (bacon ízű pirított kenyérmorzsák).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése