Tejszínes spenótfőzelék
Tavaszi fáradtság ellen sok zöldség, gyümölcs.. és spenót a vaspótlásra. :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit spenótpüré
- 4 cikk fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
- 2 ek olaj
- só
- bors
Olajon a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Ehhez adjuk a zúzott fokhagymát, párszor megkavarjuk (ne égjen meg a fokhagyma, mert rossz íze lesz), majd felöntjük tejszínnel. Csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a spenótot is. Sóval, borssal ízesítjük, vizet még önthetünk hozzá attól függően, hogy milyen sűrűségű főzeléket szeretnénk. Barnarizzsel, tökmagfasírttal ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése