Tejberizs
Klasszikus, de az arányok miatt le kell írnom, mert mindig elfelejtem..
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 200 g rizs
- 2 dl víz
- 7 dl tej
+ sz.sz víz - 70 g cukor
- 1 ek méz
- vaníliarúd magja
- csipet só
2 dl vízben elkezdjük főzni a rizst. Ahogy szívja magába a vizet és kezd puhulni, tejjel (vagy vízzel is vegyesen - a vízben jobban megpuhul, érdemes a tejet a végére tartogatni) pótoljuk a folyadékot. Ízesítjük cukorral, mézzel ízlés szerint, és ha van, vaníliarúd kikapart magjával - ettől igazán finom lesz. Takarék lángon, fedő alatt, időnként megkeverve puhulásig főzzük. Nekem összesen kicsit több, mint 9 dl folyadékot vett fel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése