Lilahagymás majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor
- 2 dl tejföl
- 5 ek majonéz
- 1 ek mustár
- bors
- só
A lilahagymát vékonyan felszeleteljük és megsózzuk. 1 dl vízben elkeverjük az ecetet és a cukrot, és a lesózott lilahagymaszeletekre öntjük. Állni hagyjuk, addig elkészítjük a krumplit: megmossuk és megfőzzük. Amikor elkészült, megpucoljuk és kockákra/szeletekre vágjuk. Összekeverjük az ecetes lilahagymával. Végül az öntetet is elkészítjük: 2 dl tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük, és a krumplisalátához keverjük. Tökmagfasírttal ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése