Lilahagymás majonézes krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • bors

A lilahagymát vékonyan felszeleteljük és megsózzuk. 1 dl vízben elkeverjük az ecetet és a cukrot, és a lesózott lilahagymaszeletekre öntjük. Állni hagyjuk, addig elkészítjük a krumplit: megmossuk és megfőzzük. Amikor elkészült, megpucoljuk és kockákra/szeletekre vágjuk. Összekeverjük az ecetes lilahagymával. Végül az öntetet is elkészítjük: 2 dl tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük, és a krumplisalátához keverjük. Tökmagfasírttal ettük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések