Sajtos ropogós
Az eredeti recept a Nosalty oldalról való. Finom omlós party-ropogtatnivaló. Gyorsan összeállítható a tészta és hamar megsül. Ebből 3 tepsire való adag lesz.
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt (ebből 10 dkg teljes kiőrlésű)
- 25 dkg margarin
- 10 dkg sajt (trappista)
- 2 ek tejföl
- 1 ek só
Tetejére
- 1 tojás
- szezámmag
- sajt
A kétféle lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, és annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. 3 részre osztjuk és fél centi vékonyra kinyújtjuk. Rombusz alakúra (vagy ki hogy szeretné) felvágjuk. Megkenjük tojással, leszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben , sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütjük (illetve addig, amíg szép színe lesz, de sokkal több ideig nem érdemes, mert nagyon kiszárad).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése