Mirinda szelet

Egy közismert kedvenc, kis újítással. A piskóta karobbal készült kakaó helyett, és szerintem így sokkal jobb! Egy jó nagy tepsi adagja ez, én vékonyabbra készítettem, mint az eredeti Apróséf oldalon található recept.

Hozzávalók - piskóta:
  • 110 g liszt
  • 10 g karobpor
  • 120 g cukor
  • 6 tojás
  • 1 dl olaj
  • fél cs sütőpor
  • csipet só

Túrós töltelék:
  • 500 g túró
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor
  • csipet só

Zselé:
  • 7,5 dl Mirinda üdítőital (vgy Fanta)
  • 80 g pudingpor (2 tasak)
  • 2 ek cukor

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A liszttel összekeverjük a sütőport, karobport, és egy csipet sót, és a tojásos cukorhoz adjuk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olaja is, egyenletes állagúra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elterítjük az így kapott tésztát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (tűpróba! én úgy szoktam, hogy az elején nagy lángon, majd takarékra veszem, de ez sütőtől függ). 

Közben elkészítjük a tölteléket:a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Ezt a kihűlt piskótára simítjuk.

Elkészítjük a zselét: a pudingport és a cukrot egy főzőedényben összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá az üdítőt, csomómentesre keverjük. Főzni kezdjük egészen addig, amíg besűrűsödik, folyamatos kevergetés mellett. Körülbelül 5 percre hideg vízbe állítjuk az edényt, hogy kicsit hűljön (de ne sokáig, mert ha nagyon megdermed, ne lesz szép a süti teteje). A túrótöltelékre kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük pár órára. Ha teljesen kihűlt, lehet szeletelni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések