Citromos süti
Egy finom citromos süti, citrusillattal hangolódás a téli estékre. Rizslisztből is kipróbáltam, kicsit szárazabb, omlósabb lett, de gluténmentesen is jó!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt (ebből 5 dkg teljes kiőrlésű)
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 1 nagyobb citrom leve és héja
- 20 dkg porcukor
- 5 ek citromlé + reszelt héj
A kétféle liszttel összekeverjük a sütőport és a pudingport. A tojásokat ketté választjuk, a sárgájában elkeverjük a cukrot, olvasztott margarint, egy fél citrom levét és reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és kanállal jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy nagyobb tepsit kiolajozunk és zsemlemorzsával megszórjuk (így még kevésbé akar majd leragadni). A masszát belesimítjuk - kb. a duplájára fog kelni, úgyhogy nyugodtan választhatunk nagy tepsit. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük - szépen kezdjen barnulni és a tűpróbánál ne ragadjon. Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzákeverjük a másik fél citrom levét és reszelt héját - kenhető állagú legyen, ha kell, még citromlét tegyünk bele. Még melegen a tésztára kenjük. Pár óra múlva szép kemény réteget képez.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése