Töltött tök
Egyszer régen már készítettem, nagyon nem lett jó, mert kemény rágós maradt a tök. Ezzel a recepttel viszont nagyon finom puha lesz. Bármivel lehet tölteni, a titok annyi, hogy a nyers tököt elő kell főzni.
Hozzávalók:
- tök
- só
- vegeta
- fokhagymapor
- töltelék (itt most: zöldségpürés rizs gabonakolbásszal, sajt)
A tököt meghámozzuk és kb. 10 centis hengerekké vágjuk, majd ezt hosszában ketté, tehát egy hengerből két kis csónak lesz. A magvas részt kikaparjuk. Sós, vegetás vizet forralunk és 5 percre beletesszük a tök-csónakokat. Kivesszük, lecsepegtetjük. Olajozott tepsibe/jénaiba tesszük és megszórjük sóval, fokhagymaporral. Rákanalazzuk a tölteléket, sajtot, és előmelegített sütőben a sajt pirulásáig, és a tök teljes puhulásáig sütjük (kb. 25-30 perc)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése