Ízletes köles sült paprikaágyon
Egy saját ötlet abból, ami éppen volt otthon. 2 személyes adag, 6 db paprikahajó lesz belőle.
Hozzávalók:
A kölest átmossuk és háromszoros sós vízben megfőzzük. Takarék lángon, fedő alatt főzzük, párszor keverjük meg, hogy ne égjen le. A hagymát apróra vágjuk és olaj&víz keverékén üvegesre pároljuk. Egy kevés paprikakrémet, pirospaprikát, borsikafüvet, 2 cikk zúzott fokhagymát, és diókolbászt teszünk hozzá. Így csak körülbelül egy percig pirítjuk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, szükség szerint az olajat pótoljuk. Végül hozzáadjuk a főtt kölest is. Párszor átkeverjük, hogy összeérjenek az ízek. Ízlés szerint még ha kell sózzuk, vegetázzuk. Ezzel készen is vagyunk, félrerakjuk. Közben előmelegítjük a sütőt. Tepsit vagy egy tűzálló edényt kiolajozunk, beletesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat. Megsózzuk őket, és a köleses tölteléket belekanalazzuk, a tetejét leszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben nagy hőfokon sütjük addig, amíg a paprika megpuhul és a sajt is megpirul a tetején.
Pácolt, sült szejtánszeletekkel és sültkrumplival ettük.
Hozzávalók:
- köles (1,5 dl)
- diókolbász
- 1 kisebb hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kiskanálnyi paprikakrém (elhagyható)
- 1 kk pirospaprika
- fél kk borsikafű
- 3 db közepes paprika
- sajt
- szejtán
A kölest átmossuk és háromszoros sós vízben megfőzzük. Takarék lángon, fedő alatt főzzük, párszor keverjük meg, hogy ne égjen le. A hagymát apróra vágjuk és olaj&víz keverékén üvegesre pároljuk. Egy kevés paprikakrémet, pirospaprikát, borsikafüvet, 2 cikk zúzott fokhagymát, és diókolbászt teszünk hozzá. Így csak körülbelül egy percig pirítjuk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, szükség szerint az olajat pótoljuk. Végül hozzáadjuk a főtt kölest is. Párszor átkeverjük, hogy összeérjenek az ízek. Ízlés szerint még ha kell sózzuk, vegetázzuk. Ezzel készen is vagyunk, félrerakjuk. Közben előmelegítjük a sütőt. Tepsit vagy egy tűzálló edényt kiolajozunk, beletesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat. Megsózzuk őket, és a köleses tölteléket belekanalazzuk, a tetejét leszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben nagy hőfokon sütjük addig, amíg a paprika megpuhul és a sajt is megpirul a tetején.
Pácolt, sült szejtánszeletekkel és sültkrumplival ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése