Csicseriborsófasírt

A borsikafű igazán jól illik a csicsriborsó ízvilágához. 

Hozzávalók:

  • 265 g főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 ek (szója)liszt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 szelet áztatott kenyér/zsemle
  • 1 tojás
  • só, vegeta, borsikafű



  • olaj
  • zsemlemorzsa



A csicseriborsót aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk (azért ne legyen nagyon pépes, nem baj, ha darabos marad). A kenyeret vízbe áztatjuk, majg jól kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk, jól formázható masszát kapunk, szükség szerint még lisztet/zsemleorzsát tegyünk hozzá, ha túl híg. Zsemlemorzsába forgatjuk, és olajozott tepsiben (vagy bő olajban teflonban) mindkét oldalát megpirítjuk (kb. 30 perc, közben egyszer megfordítjuk, és mielőtt fordítanánk, leolajozzuk).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések