Pancsos rúd

Sós finomság, akár vendégvárásra, akár reggelire/vacsorára. A recept innen való.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt - ebből 5 dkg teljes kiőrlésű
  • 25 g élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk só
"Pancs":
  • 1 dkg só
  • 3 dkg liszt
  • fél dl víz
Az élesztőt a tejben, cukor segítségével felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat, tejfölt, kétféle lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha még ragad, tegyünk hozzá lisztet. Duplájára kelesztjük 1 óra alatt. 16 részre osztjuk, kinyújtjuk (ebből 16 db tepsi hosszúságú lesz, de tetszés szerint félbevághatjuk kisebbekre). Sütőpapírra tesszük, hagyjunk köztük kb. 2 cm-t, 10 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben 10 percig sütjük közepes lángon (sütőtől függ). Addig elkészítjük a sós részt: a lisztet, sót vízben kikeverjük (viszonylag híg, jól kanalazható massza legyen). 10 perc után kivesszük a sütőből a rudakat és rákanalazzuk a sós masszát. Visszatesszük még 15-20 percre, amíg szépen megbarnulnak a rudak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések