Árpagyöngyös egytálétel szejtánkockával

Gersli és szejtán, egy kis pörköltes ízhatással. Sajnos a végleges állapotról nem készült kép.

Hozzávalók:

  • 30 dkg gersli
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 szelet szejtán
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • só, vegeta ízlés szerint
  • fél kk pirospaprika
  • olaj
  • pác: 1 dl olívaolaj, 1 dl víz, 1 ek mustár, 1 cikk zúzott fokhagyma
A szejtánt elkészítjük (recept itt). Két szeletre lesz szükség, a többit lefagyaszthatjuk. Kockákra vágjuk és a páclébe tesszük min. 1 órára. Közben sós vizet forralunk és a gerslit megfőzzük benne úgy, ahogy a tésztát is: ha már jól feldagadt, megpuhult, leszűrjük (kb. 20 perc). Serpenyőben/wokban olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a szejtánkockákat (kanállal merjük ki a pácléből, de tegyük félre a levet későbbre). Addig kevergetjük, amíg kezd a szejtán néhol pirulni. A feldarabolt paprikát, paradicsomot, egy kevés őrölt pirospaprikát is hozzáadunk, sóval, vegetával ízesítjük. Amikor a paprika is megpuhult, belekeverjük a megfőtt gerslit, és hozzáöntjük a megmaradt páclevet (óvatosan, a víz miatt ki fog csapódni kicsit). Párszor még megkeverjük, hogy az ízek összeérjenek, és hogy a páclé kissé elpárologjon (ez attól függ, mennyire szeretnénk szaftosan).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések