Tökfasírt

Egyszerű, finom, gyors, anyától való.


Hozzávalók:
  • gyalult tök
  • tojás
  • hagyma
  • fokhagyma
  • só, bors, oregáno, pirospaprika, vegeta
  • (zabpehely)liszt
  • olaj


Direkt nem írtam adagokat, egyrészt nem mértem, másrészt a tök nedvességtartalmától függ. A tökből kiszedjük a magvakat, lereszeljük (kb. fél kilós lehetett). Megsózzuk, és szűrőben állni hagyjuk egy kis időre, majd jól kicsavarjuk, kinyomkodjuk belőle a vizet. Beletesszük az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát. Összekeverjük a tojással, fűszerekkel, és végül annyi liszttel, hogy jól formázható állaga legyen. Ha még közben engedett vizet, akkor több kell. Sütőpapírral bélelt tepsiben, egy kevés olajjal megkenve addig sütjük, míg mindkét oldala szépen megsül (nálam 180 fok, légkeverés, kb. 30 perc)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések