Reszelt túrós süti
Természetesen nem csokis, hanem karobos változat, de ha nem mondanám erre senki nem jönne rá :) (sajnos a kép nem a legjobb minőség)
Hozzávalók:
Töltelék:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- 2 ek karob
- 1 tojás
- (tejföl)
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 ek búzadara
- fél citrom reszelt héja
A lisztet a sütőporral, cukorral és karobbal összekeverjük majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ha szép morzsalékos már, hozzáadjk a tojást és szükség szerint annyi tejfölt (kb.2- ek), hogy egy olyan tésztát tudjunk gyúrni, ami szépen összeáll. Fagyasztóba tesszük 20 percre. Elkészítjük a tölteléket: A túrót áttörjük hozzáadjuk a cukrot, tojást, egy fél citrom reszelt héját, egy 1 ek búzadarát. (most a túrótöltelék fagyasztott volt, a Rákóczi túrósból maradt ki, úgyhogy nem vagyok biztos benne, hogy fél kg volt - valószínű kevesebb is elég lesz).
A tésztát kivesszük a fagyasztóból, kb. 55-60%-át fél centisre kinyújtjuk, olyan alakúra, mint a tepsink. A kisebbik részt tegyük vissza a fagyasztóba, úgy könnyebb lesz reszelni. Olajozott (zsemlemorzsával is megszórhatjuk, hogy ne ragadjon bele) tepsibe terítjük, rákenjük a túrótölteléket, majd a maradék tésztát ráreszeljük. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirulásig sütjük magas hőfokon először, majd kisebb lángon, hogy jól átsüljön. (sütőtől függ) A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése