Házi eperfagyi
Jön az eperszezon és reméljük a jó idő is, úgyhogy idejében felrakom ezt a finomságot, hogy elő lehessen készíteni a meleg napokra :) A házi fagyi előnye, hogy bármilyen ízesítésűt el lehet készíteni, olcsón és biztonságos alapanyagokból.
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl víz
- 1,5- 2 ek cukor
- 1 ek méz
- 1 cs vaniliás cukor
- csipet só
- 15 szem eper (vagy bármilyen idénygyümölcs)
A habtejszínt a csomagolásán leírtak alapján pár órára hűtőbe tesszük, majd turmixba öntjük, és habbá turmixoljuk (fél percenként nézzük, hogy jó-e már, nehogy túl sokáig keverjük). Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és összeturmixoljuk - ízlés szerint még cukrot tehetünk hozzá. Nem baj, ha eperdarabok maradnak benne. Fagyi készítő formába vagy műanyag zárható dobozba töltjük, fagyasztóba tesszük (legalább 5-6 órára). Hmmmm, nagyon finom :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése