Házi eperfagyi

Jön az eperszezon és reméljük a jó idő is, úgyhogy idejében felrakom ezt a finomságot, hogy elő lehessen készíteni a meleg napokra :) A házi fagyi előnye, hogy bármilyen ízesítésűt el lehet készíteni, olcsón és biztonságos alapanyagokból. 

Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl víz
  • 1,5- 2 ek cukor
  • 1 ek méz
  • 1 cs vaniliás cukor
  • csipet só
  • 15 szem eper (vagy bármilyen idénygyümölcs)


A habtejszínt a csomagolásán leírtak alapján pár órára hűtőbe tesszük, majd turmixba öntjük, és habbá turmixoljuk (fél percenként nézzük, hogy jó-e már, nehogy túl sokáig keverjük). Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és összeturmixoljuk - ízlés szerint még cukrot tehetünk hozzá. Nem baj, ha eperdarabok maradnak benne. Fagyi készítő formába vagy műanyag zárható dobozba töltjük, fagyasztóba tesszük (legalább 5-6 órára). Hmmmm, nagyon finom :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések