Káposztás tészta
Régóta vágytam arra, hogy ropogjon a fogam alatt a cukros káposztás tészta :) Nem a legegészségesebb, tudom, Zoli nem is cukorral, hanem fűszersóval ette. Talán legközelebb én is.
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 30 dkg káposzta
- 1 ek olaj
- 3 ek cukor
- só
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Ez idő alatt a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kevés olajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze. Fél óra elteltével a káposztából kinyomkodjuk a levét. Fazékban (és nem wokban! abban nem pirult meg a cukor) a1 ek olajban elkeverünk 3 ek cukrot, és hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Amikor a cukor felolvadt és enyhén barnás színe lett, hozzáadjuk a káposztát. Kevergetjük, amíg a káposzta is kezd barnulni. Ekkor hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Párszor még átkeverjük, hogy egyenletes legyen mindenhol a káposzta mennyisége. Ízlés szerint sóval vagy cukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése