Vaníliasodó

Megmaradt kalácshoz, később pedig palacsintához kellett egy gyors vaníliás öntet. Az alaprecept innen van.

Hozzávalók:
  • 1 l tej (zabtej)
  • 4 tojás sárgája
  • 4 ek méz
  • 2 cs vaníliáscukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 csipet só 
  • 2 dkg vaj
  • 1 marék mazsola - elhagyható

2 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet és a kukoricakeményítőt (ez utóbbi nincs az eredeti receptben, nekem túl hígnak tűnt, főzés közben ezért tettem hozzá, de legközelebb már így az elején belekeverem). A tojások sárgáját a mézzel, a lisztes-keményítős tejjel, és egy csipet sóval összekeverjük. A maradék tejet a vaníliáscukorral (és ízlés szerint a mazsolával, nekem most hiányzott volna belőle) feltesszük főni. Amikor forr, belekeverjük a tojásos keveréket is, tovább forraljuk még kb 2 percig. Levesszük a lángról és beletesszük a vajat is, ha elolvadt, szépen elkeverjük. Készíthetünk hozzá aranygaluskát, de a maradék kalács felfrissítésére is nagyon jó.

.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések