Túrógombóc
'Túrógombóc 20 perc alatt' néven találtam ezt a szuper receptet. Nem kell sokáig pihentetni, ennek ellenére pont megfelelő az állaga, nem esik szét, és nem túl kemény. És csak 1 tojás kell bele - nem is volt itthon több, ráadásul vasárnap volt, így szerezni se tudtunk, ezért is esett erre a receptre a választás :) Nem bántuk meg!
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 tojás
- 9 ek búzadara
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- zsemlemorzsa&fahéj&van.cukor&olaj
- darált dió&cukor, van.cukor
A túrót a tojással, a búzadarával, a cukorral és a csipet sóval jól összekeverjük, és nedves kézzel gombócokat formázunk belőle. Forrásban levő vízbe tesszük, és 10 percig főzzük (addigra feljönnek szépen a tetejére, és a közepük is átsül - egyet azért érdemes félbevágni) Ezalatt elkészítjük a "bundáját": a zsemlemorzsát összekeverjük a fahéjjal, vaníliáscukorral és egy kevés olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A leszűrt gombócokat még melegen beleforgatjuk. Aki szereti a diót (vagy akinek elfogyott idő előtt a zsemlemorzsája vasárnap :P), kipróbálhatja a másik változatot: darált diót (vaníliás)cukorral összekeverjük, kicsit megpirítjuk - ezt olaj nélkül, és ebbe forgatjuk a lecsepegtetett gombócokat. Nekünk nagyon bejött. Ízlés szerint cukros, fahéjas tejföllel/ lekvárral tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése