Majorannás krumplileves

Milyen jó is egy meleg, ízletes leves az ebédhez :) Főleg egy olyan családban, ahol mindenki 'krumplis', ez nagyon jól bevezette a vasárnapi ebédünket. Az ötletet Nosalty oldalon találtam.

Hozzávalók:

  • 4 db közepes nagyságú krumpli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2,5 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 kk pirospaprika /fűszerpaprika-magolaj
  • 1 ek tejföl
  • fűszerek: só, majoranna, borsikafű, fokhagymapor, füstölt gabonakolbász

Olajon a lisztet folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, amíg belereszeljük a vöröshagymát, majd újra pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát / paprikaolajat, és 1 púpos kk majorannát. Párszor még megkeverjük, majd fokozatosan hideg vizzel felöntjük, közben csomómentesre keverjük a rántást. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és ízlés szerint ízesítjük sóval, illetve fűszerekkel: most egy csipet borsikafűt, fokhagymaport, és egy nagyon kevés füstölt gabonakolbászt tettem bele. A krumpli gyorsan megpuhul, akkor hozzáadjuk a tejfölt, még egyszer felforraljuk és készen is van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések