Egyszerű babfasírt

Egyszerű, finom, laktató. A sörélesztőpehely nálam alap összetevő a fasírtoknál, nagyon jó ízt ad neki, talán a sajt ízéhez hasonlítanám. Szinte az összes B-vitamin megtalálható benne, rengeteg nyomelem, illetve sokféle aminosav, ami a vegetáriánusoknak különösen előnyös. Néhol úgy olvastam róla, mint a "szervezet megújítója", mivel a benne levő vitaminok, tápanyagok könnyen hasznosuló formában vannak benne, könnyen felszívódnak. Azt is tanácsolják, hogy minden nap együnk belőle, akár kenyérrel, akár levesbe, főzelékbe, rakottba keverve, egyszóval, bármihez használhatjuk.

Hozzávalók:

  • 25 dkg bab (előző este beáztatott, főtt - vagy konzerv)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
  • zabpehelyliszt (kb. 4 ek) vagy búzaliszt
  • só ízlés szerint
A babot beáztatjuk előző este, majd puhára főzzük. Villával nagyjából összetörjük, majd belereszeljük a kétféle hagymát, hozzáadjuk a tojást, sörélesztőpelyhet, ízlés szerint sózzuk. Annyi zabpehelylisztet teszünk bele, hogy lágy, de könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel fasírtokat készítünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vagy olajban, teflonban kisütjük. Mindkét oldalát pirítsuk meg. Salátával, 'hasábzellerrel' ettük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések