Diós omlós kifli

Egy könnyű, finom süti, és ha nem vagyunk túl falánkok, sokáig eltartató. Mostanában inkább vajat használok a margarin helyett - kicsit finomabb is tőle ez a süti. Az eredeti recept szintén Kitti oldaláról van. A Kedvesem csak annyit mondott, amikor meglátta és megkóstolta: "Ez bolti. Tudom, megismerem." :DD Ebből 70 db kis kifli lett. 

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt (ebből 5 dkg teljes kiőrlésű)
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek tejföl
  • csipet só

  • porcukor és vaníliás cukor a 'hempergetéshez'
A lisztet, darált diót, cukrot és egy kevés sót összekeverjük egy tálban. A vajat elmorzsoljuk ebben a keverékben. Hozzáadjuk a tejfölt, ami össze fogja majd fogni az egészet (nekem a 3 ek elég volt). Két tenyerünk között kifliket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, addig, amíg mindkét oldala szép barna lesz (a mi sütőnk csak alulról süt, úgyhogy kb. félidőben megforgattam őket) Porcukor és vaníliáscukor keverékébe forgatjuk még melegen. Ha kihűlt, lezárt dobozban sokáig eltartható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések