Paradicsomos bulgur szejtánnal

Egy gyors egytálétel. A bulgur = tört búza, előfőzőtt, majd szárított búzaszemek - a köretek világában megelőzi a rizst és a kuszkuszt is, rostban, vitaminban, ásványi anyagban és glikémiás indexben :)

Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 10 dkg bab előző este beáztatva
  • 20 dkg bulgur
  • 2 szelet szejtán
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • vegeta
  • toscana fűszerkeverék

A szejtán elkészítése itt olvasható. Olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd a kockára vágott szejtánt is pirítani kezdjük. Szükség szerint az olajat pótoljuk, és keverjük hozzá a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a babot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a bab megpuhult (ha konzervből készítjük, itt nem kell ezt az időt kivárni) hozzáadjuk a bulgurt és dupla annyi vizet (tehát 1 rész bulgur, 2 rész víz), és a paradicsomsűrítményt is elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, vegetával, fűszerekkel, ízlés szerint cukorral és fedő alatt a bulgur puhulásáig pároljuk. Időnként megkeverjük, és szükség esetén a vizet még pótoljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések