Kókusztej

Elkezdtem a házi készítésű tejek kipróbálását, első volt a kókusztej. Jó íze, állaga lett, de sajnos 2 napnál tovább nem bírta a hűtőben sem. Tanulság: egyből fogyasztandó :) Nagy meglepetésemre, másnapra (akkor még jó volt) a hűtőben tárolt kókusztej tetején majdnem 1 cm-es összefüggő kókuszzsír réteg keletkezett, így már kókuszzsírt is tudok készíteni :)) A maradék kókuszmasszából pedig sütemény készült.

Hozzávalók:

  • 1 : 2 arányban kókuszreszelék : víz
  • pár szem datolya

Az áztatás módszerével készítettem (itt van leírás a másikról is): A dupla mennyiségű vizet felforraljuk és a kókuszreszelékre öntjük. Teszünk hozzá pár szem magozott datolyát (vagy mézzel, cukorral ízesítjük), és legalább fél, de akár több óráig állni hagyjuk. Végül turmixoljuk, és szűrőn átszűrjük. A kimaradt kókuszból ízletes sütik készíthetők.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések