Sültpaprika krémleves
Azt hittem, a krémlevesek finomságát nem lehet már fokozni - csalódnom kellett, ehhez kissé bizalmatlanul álltam hozzá, az eredmény viszont nagyon finom lett! A recept Nosalty oldalról való, kisebb átalakításokkal. Egyébként lecsó-krémleves is lehetne a neve, az íze nagyon hasonlít hozzá.
- 4 db vastag húsú pirospaprika (kaliforniai/pritamin)
- 1 db közepes krumpli
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek olaj
A paprikákat megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és nagy hőfokon kb. 30 perc alatt megsütjük, közben többször forgassuk meg a paprikákat. Ha kész, még melegen nejlonzacskóba tesszük. Ezáltal 10-15 perc elteltével könnyen lehúzhatóvá válik a héjuk. Olaj és víz keverékén a hagymát megpároljuk, egy kevés só hozzáadásával. Teszünk hozzá egy kiskanál pirospaprikát, majd felöntjük vízzel (kb.1,5 liter). Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a krumplit, és a meghámozott, kicsumázott sültpaprikákat (nem baj, ha nem tudjuk teljesen leszedni a héjukat, a turmixolás után már nem lesz zavaró). Ha a krumpli megpuhult, turmixgépben vagy botmixerrel, a 2 dl tejföl hozzáadásával pépesítjük. Még egyszer felforraljuk. Lisztet nem is szükséges hozzáadnunk, mert a krumpli keményítőtartalma be fogja sűríteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése