Őszibarackos-vaníliapudingos csiga
Egy újabb ötlet, amit kenyérsütés mellett egy kis tésztadarabból készíthetünk.
Hozzávalók:
kenyértészta-alap:- 1 kg liszt (+/- 10 dkg) ebből 30 dkg teljes őrlésű
- 7 dl víz
- 5 dkg élesztő
- 2 ek olaj
- 2 ek méz
- 1 ek só
- (őrölt magvak)
Töltelék:
- vaníliás puding
- 1 db őszibarack
- cukor
Az
élesztőt elmorzsoljuk és a mézet rácsurgatjuk. Ráöntjük a 7 dl langyos
vizet és felfuttatjuk benne az élesztőt. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk
az olajat, a sót és a kétféle lisztet, magvakat - rugalmas tésztát
gyúrunk belőle. Lehetőség szerint pár percig dagasztjuk, akkor könnyebb
lesz bánni a tésztával és még lazább állaga lesz. Meleg helyen duplájára
kelesztjük (kb. 1 óra). Közben elkészítjük a vaníliás pudingot. Ha megkelt, a tészta 1/3 részét kinyújtjuk fél cm-es vékonyságúra. Egyenletesen lekenjük vaníliás pudinggal és őszibarack darabokat teszünk rá és megszórjuk cukorral. Feltekerjük jó szorosan és 1 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 10 percig még hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, pirulásig sütjük. A tészta másik 2/3-ad részéből kenyeret készíthetünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése