Rizsfelfújt / rizskoch
Na végre valami édesség :) úgy látom, mostanában kicsit elhanyagolódott ez a kategória. Egy klasszikus étel, desszert, különösen jó, ha van hozzá idénygyümölcs. Az elkészítést innen néztem. Ééés, ami még külön jó, hogy ez már az "új" konyhánkban készült! <3
- 35 dkg rizs
- 0,5 liter víz
- 0,5 liter tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 cs vaniliáscukor
- fél citrom reszelt héja
Nagyon jó ötlet: a megmosott rizst egy csipet só hozzáadásával fél liter vízben elkezdjük főzni, néha megkeverjük. Amikor magába szívta a vizet, akkor hozzáadjuk a fél liter tejet, időnként megkeverjük, és készre főzzük - amikorra magába szívja a tejet, készen is van. Hűlni hagyjuk. A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. Először a margarinos masszát, a vaniliáscukrot és a reszelt citrom héját keverjük a rizshez egyenletesen, majd a tojásfehérjébe óvatosan beleforgatjuk. Olajozott tepsiben, nagy hőfokon pirulásig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése