Petrezselymes krumpli

Egy jó köret, amit mindenki ismer :) Inkább csak magamnak írom le, hogy legközelebb is emlékezzek az elkészítésre. Nem vajon, hanem olajon pirítottam meg. 

Hozzávalók: 

  • krumpli - "fejadag" szerint :)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • só ízlés szerint

A krumplit sós vízben, kockára vágva puhára főzzük, majd leszűrjük (de ne puhuljon túl, inkább kicsit keményebb legyen, az olajon pirítás közben még puhul). Ha apró újkrumpliból csináljuk, nem is kell felkockázni, csak ledörzsölni a héját. Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a krumplit, és a felaprított petrezselymet. Óvatosan kevergetjük pár percig, az olajat pótolhatjuk. Salátával, párizsi-bundás karfiollal és karfiolfasírttal fogyasztottuk.

Másik módszerrel, a vitaminokkal szemben kímélőbb: a kockára vágott nyers krumplit a petrezselyemmel fedő alatt, saját levében, kicsi vízzel felöntve pároljuk. Ha puha, levesszük a fedőt róla, és hagyjuk kicsit megpirulni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések