2015. június 23., kedd

Karfiolfasírt

Az előző bejegyzés feltétje, ami igazából rántott karfiolnak indult, de a végére az összetevőkből és a kisebb karfioldarabokból lett pár fasírt is :) 


Hozzávalók:
  • főtt karfiol
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • vegeta
Az összes összetevőt összegyúrjuk, a pontos adagot az egyéni elképzelésekre bízom :) (kb. amennyivel a rántott karfiolt is csinálnánk, a lisztből kell kicsit több, hogy összeálljon) Az a lényeg, hogy vizes kézzel formázható fasírtokat tudjunk gyúrni belőle. Tojás helyett 2 ek áztatott lenmagot is tehetünk bele. Bő olajban, vagy olajozott teflonon mindkét oldalát pirítsuk meg. 

Mentaszörp

Igazán jó frissítő, a bodzaszörp után a második legjobb - legalábbis mi így gondoljuk. Tartósítószer nélkül készítettem, mélyhűtőben tárolv...