Gyümölcsös mascarponés sajttorta sütés nélkül

Ehhez sok hozzáfűznivalóm nincs, a képek magukért beszélnek :) Jó étvágyat! Az ötlet innen származik.

Hozzávalók:
Alaphoz:
  • 20 dkg (háztartási) kekszmorzsa
  • 1 marék durvára tört dió
  • 2 ek méz
  • 10 dkg olvasztott margarin
Krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor (+ízlés szerint)
Díszítéshez:
  • konzerv gyümölcs/lekvár


A kekszet morzsás állagúra aprítjuk (ezt egy nyújtófa vége segítségével csináltam egy műanyag tálban). A diót is összetörjük és a kekszhez keverjük. A margarint megolvasztjuk, és a mézzel együtt a kekszmorzsához keverjük. Még így langyosan kapcsos tortaformába simítjuk. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul (kb.20 perc). Ezalatt elkészítjük a krémet: a lehűtött habtejszínt (nem baj, ha csak 1 órát állt a hűtőben, mindig elfelejtem 24 órával előtte betenni) vaníliás cukor hozzáadásával habverővel szilárdulásig összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, pár percig tovább keverjük a habverővel. Végül hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot. A kekszmorzsa-alapra kenjük, a tetejét gyümölccsel díszítjük. Tálalás előtt még 3-4 órára hűtőbe tesszük, de legjobb másnap elfogyasztani.

Áfonyás: érdemes az alapot nem csak sima háztartási kekszből készíteni. Pont volt itthon erdei gyümölcs ízesítésű zabkeksz, így tettem bele abból is. Nagyon jó lett a végeredmény, különösen illett az áfonyához :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések