Mézeskalács álompuding

Mézeskalács ízvilág puding formájában :) Már a karácsonyi sütiknél eszemben volt, hogy lehetne ilyet csinálni, most lett időm is. A pudingot általában nem a bolti tasakos kiszerelésből csinálom, hanem kukoricakeményítővel. Így olyan ízeket lehet csinálni amit megvenni nem is lehetne, illetve adalékanyag-mentesek. A standard tej-keményítő arány: 1 liter tej - 6 ek kukoricakeményítő. Ebből aztán bármilyen ízű pudingot lehet csinálni.

Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 4 ek cukor
  • 6 ek kukoricakeményítő
  • csipet só
  • 4 kk mézeskalács-fűszerkeverék
  • alma
  • keksz

8 dl tejet elkezdünk melegíteni. Elkeverjük benne a cukrot és a csipet sót. A maradék 2 dl hideg tejben csomómentesre keverjük a 6 ek kukoricakeményítőt. Amikor kezd forrni a tej, fokozatosan és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítős tejet. Ekkor adjuk hozzá a mézeskalács-fűszerkeveréket is (ha ilyen nincs, fahéjból, gyömbérből, szegfűszegből is lehet). Addig kevergetjük, míg újra felforr és besűrűsödik, kb. 4-5 perc. Ekkor formákba öntjük és hideg helyre tesszük. Keksz-darabokat, gyümölcsöt érdemes tenni a tálakba, formákba, mielőtt beleöntjük a pudingot. A keksz meg fog puhulni és átveszi a mézeskalács ízét.  Jó étvágyat :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések