Medvehagymás bulgur

A friss medvehagyma végre kibújt :) Nekünk sajnos nincs, de remélem, hogy lesz egyszer. Hogy igazából ez milyen ételcsoportba tartozik, nem tudom. Mi éppen főzelékhez ettük, de köretként rántott ételekkel is el tudom képzelni, sőt egytálételként, salátával is. Tavaly barnarizzsel, idén bulgurral (búzatöret) csináltam.

Hozzávalók:

  • 1 pohár (kb.15 dkg) bulgur /barnarizs
  • 2 db sárgarépa
  • 8 szál medvehagyma
  • fél vöröshagyma
  • 4 ek zabpehelyliszt
  • 2 ek lenmagőrlemény
  • (1 ek sörélesztőpehely)
  • 2 tojás
  • vegeta
  • olaj



A bulgurt vagy a barnarizst sós vízben puhára főzzük (elkészítési javaslat, hogy hányszoros vízben és mennyi ideig, a csomagoláson általában megtalálható). A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Amikor kezd üvegesedni, a vastagabbik reszelőn lereszelt répát hozzákeverjük, és tovább pároljuk. A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk (és megvizsgáljuk, hogy biztosan nem gyöngyvirág!). Amikor a répa is puha, hozzákeverjük a megfőtt bulgurhoz . Beletesszük az összes hozzávalót, összekeverjük. Valószínűleg tojás nélkül is egyben marad, akkor érdemes kicsit több lenmagőrleményt és zabpehelylisztet adni hozzá. Ne legyen lágy, lisztet adagolhatunk még hozzá. Olajozott tepsibe tesszük, és nagy hőfokon, pirulásig sütjük. (kb.15-20 perc) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések