Rakott túrós palacsinta

Arra az időre való ez a recept, amikor van elég időnk sütögetni. És amikor közeleg a Valentin-nap. Az olyan drága Vőlegények, mint az enyém, megérdemlik a kényeztetést :)))

Palacsinta (kb.16 db-hoz)
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
    (ebből 10 dkg teljes kiőrlésű)
  • 6 dl tej
  • 2 dl víz
  • csipet só
  • 1 ek cukor
Töltelék (kb. 10 db-hoz)
  • 50 dkg túró
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 marék mazsola
  • citrom ízlés szerint
Tetejére:
  • 2 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 cs vaniliás cukor
A palacsinta elkészítése ITT olvasható. Ebben a receptben több palacsinta készül, mint amit megkenünk - ha már palacsintasütésbe kezdünk, nem árt, ha marad néhány üres is, annak, aki lekváros palacsintára vágyik éppen. A túrótölteléket elkészítjük: a túrót cukorral, ízlés szerint mazsolával és reszelt citromhéjjal elkeverjük. Megtöltjük a palacsintákat, kb. 1,5-2 ek kanállal kell mindegyikbe. Mielőtt felcsavarjuk, a töltelék két végénél hajtsuk rá egy kicsit a szélét - így nem fog kifolyni a túró. A tejfölben keverjük el a tojást és a vaníliás cukrot, ebből tegyünk a tepsi aljára egyenletesen, de előtte kicsit olajozzuk meg. Erre tegyük a feltekert palacsintákat. Lehet több sort is, akkor két sor között mindig kenjük meg a tejfölös keverékkel. Végül a maradék tejfölt a palacsinták tetejére kenjük. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük - kb. 20 perc. Karoböntettel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések