Sárgarépakrémleves
Egyre jobban szeretjük továbbra is a krémleveseket :) A kókusztejjel történő habarás olyan különlegesen jó ízt ad neki - ha másért nem is, ezért mindenképpen érdemes kókusztejport tartani otthon :) (sokáig eláll)
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 3 db közepes krumpli
- 2 dl kókusztej
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- só
A sárgarépát megtisztítjuk és több darabba vágjuk. 1 ek olaj és víz keverékén kicsit pároljuk (ettől szép színe lesz, és a benne található vitamin felszívódásához is szükséges, mert zsírban oldódik). Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A krumplit is meghámozzuk, összedaraboljuk és a vízbe rakjuk puhulni. Sózzuk. Amikor kellően megpuhultak, botmixerrel pépesítjük. A kókusztejben a lisztet elkeverjük csomómentesre, és a leveshez adjuk (liszt nem is szükséges, a krumpli keményítője be fogja sűríteni a levest - annyira, hogy másnap mindig higítanunk kell). Szükség szerint még vizet vagy tejet adhatunk hozzá, amilyen sűrűségűre szeretnénk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése