Franciasaláta
Ennek a salátának sokféle változata ismert. Most egy egyszerűt írok le, így ettük mi az eljegyzésen. Az időhiány és a kényelem miatt a bolti franciasaláta mixet használtam. Az almát nem szeretem benne, valahogy azzal nem vagyok kibékülve a salátában. Ízlés kérdése :) Nem volt túl híg, éppenhogy az öntet összefogta. Igazából ezért írom le, mert ezzel a tejföl-majonéz aránnyal így nagyon ízlett. Nagyon nagy adag, ez 10 főre készült.
Hozzávalók:
- 1,5 kg franciasaláta-mix
- vagy párolt sárgarépa, fehérrépa, borsó
- 400 g tejföl
- 250 g majonéz
- díszítéshez kovászos uborka
- só
A fagyasztott franciasaláta alapot sós vízben pár percig főzzük. Leszűrjük, a tejfölt és a majonézt külön összekeverjük, majd a zöldségekhez keverjük. Ízlés szerint sózzuk. A kovászos uborkával díszítjük, de bele is lehet keverni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése