2014. december 30., kedd

Bundás tepsis sültkrumpli

Ennek a története nagyon érdekes és szívmelengető :) Szintén az eljegyzési ebédhez készült. A tepsis sültkrumplihoz kerestem leírást, hogy biztosan jól sikerüljön. A Nosalty oldalán találtam is, montenegrói sültkrumpli néven. Gyanús volt, és beigazolódott: a rég nem látott, messzire házasodó másodunokatestvérem, Daniella receptje. Eddig nem is tudtam, hogy ezen az oldalon is találhatok a receptjeiből. Így a családi ebédhez családi recept került elő :)))

Hozzávalók
  • fél kg krumpli
  • 4 ek kukoricadara
  • fűszerek (rozmaring)
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 cikk fokhagyma
  • 4 ek olaj


A krumplit meghámozzuk és egyenletes hasábokra szeljük. Összekeverjük a kukoricadarával, fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajat öntünk a tetejére. Fokhagymát feldaraboljuk, és a krumpli közé keverjük. Maximum hőfokon sütjük körülbelül 45 percig, párszor megkeverjük, hogy egyenletesen barnuljon. A kukoricadarától olyan, mintha bundája lenne.

Vega babgulyás

Hozzávalók: 1 konzerv bab 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1 krumpli 1 vöröshagyma füstölt gabonakolbász fűszerek: pirospaprika, só, bors, v...