Krumplis tészta

Klasszikus étel, sokféleképpen készíthető. Ez egy időtakarékos változat. "Búzahús" nevű készítményünk volt otthon - bioboltban biztos lehet kapni, mi közvetlenül Békés megyéből, a gyártóktól vettük. Azzal egészítettem ki.

Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg tészta
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • olaj
  • búzahús-kockák
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 1 ek olajat keverünk bele. Félretesszük. A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, majd a meghámozott, apró kockára vágott krumplit. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Letakarva puhára főzzük, kevergetjük időközönként. Ha megpuhult, hagyjuk, hogy elpárologjon a vize. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát. A búzakészítményt apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk és az elkészült krumplistésztába belekeverjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések