Kefíres-gyümölcsös kevert süti

Nosalty oldalon találtam rá erre a receptre. Bevált, mással nem is nagyon próbálkozom. (Egyenlőre.) A tésztája gyorsan kikeverhető, ízletes és könnyű (azért is, mert margarin helyett kefír és olaj van benne). Bármilyen gyümölccsel készíthető. Legutóbb a tészta egyik fele meggyes lett, a másik almás-fahéjas. Az almák kicsit összeszáradtak, legközelebb nagyobb almadarabokkal készíteném és előre megpárolnám.
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt (teljes őrlésű is)
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl kefír (1 pohár)
  • fél csomag sütőpor
  • 40-50 dkg gyümölcs
A kétféle lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (3-4 perc alatt). Ehhez hozzáadjuk a kefírt, olajat, jól összedolgozzuk, majd a sütőporos liszttel simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rárakjuk a gyümölcsöt (lehet bőségesen) és előmelegített sütőben 30 percig sütjük közepes lángon (vagy tűpróbáig). A legjobb friss idénygyümölcsöt használni (ribizli, meggy) de lehet konzervből is. Az almás változatra dióreszelék és méz került.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések