Gluténmentes túrótorta
A leendő Anyósom gluténérzékenysége miatt nagyszerű módon kísérletezik és születnek jobbnál jobb, az eredetihez ízében és állagában is hasonló (- sőt, finomabb!) búzalisztmentes ételek. Itt egy túrótortát szeretnék bemutatni tőle:
Hozzávalók
Piskóta:
- túró
- cukor
- vaníliás cukor
- növényi tejszín
- gyümölcslé
- kukoricakeményítő
- konzerv barack
A piskóta hozzávalóit kikeverjük és megsütjük (tűpróbáig). A túrót a növényi tejszínnel, cukorral összekeverjük. Ezt rákenjük a kész piskótaalapunkra. Erre kerül a gyümölcs. Zselatin helyett "gyümölcskocsonyát" készítünk: A gyümölcslevet felrakjuk főni, a keményítőt kevés hideg gyümölcslében egyenletesen elkeverjük. Amikor forr, hozzákeverjük a keményítőt. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg besűrűsödik (kb.2 dl-hez 2 ek). Ezt öntjük a torta tetejére, tejszínhabbal díszítjük. Nagyon finom volt!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése