Diós kölesfasírt

A kölesnek számos jó hatása van: lúgosító gabona, tápanyagban gazdag, antioxidáns hatása van és még a boldogságunkhoz is hozzájárul - a szerotonin hormon képzéséhez szükséges előanyagot tartalmazza. Ezen kívül még gluténmentes is, gyorsan elkészíthető és szinte bármilyen formában felhasználató. Most egy fasírt készült főzelékhez:

Hozzávalók
  • 1 cs köles
  • 1 cs zabpehely
  • 1 cs darált dió
  • 1 ek liszt
  • 1 ek lenmagőrlemény
  • zsemlemorzsa
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • olaj a sütéshez
A kölest háromszoros mennyiségű (3 csésze) sós vízben addig főzzük, amíg megpuhul és felszívja a vizet. A zabpelyhet forró vízbe áztatjuk 10 percre. A zabpehelyből, kölesből, darált dióból és a reszelt fokhagymából formázható tésztát gyúrunk, hozzáadjuk a lenmagot, lisztet is. Korongokat gyúrunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Szükség szerint még lisztet és zsemlemorzsát kell adni hozzá, hogy keményebb legyen a tészta. Nálam az első adag sütés és forgatás közben széttört, liszttel keményebbre gyúrtam a többit. Finom és egészséges.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések