Rukkolás-kókusztejes krémleves

Kicsit féltem a kókusztej és a rukkola összehozásával, de nagyon jól összeillenek! Hamar elfogyott :)  

Hozzávalók
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csokor rukkola
  • 2 dl kókusztej
  • 1 ek liszt
  • só ízlés szerint
A krumplit és a sárgarépát feldaraboljuk, sós vízben (kicsit több, mint amennyi ellepi) puhulásig főzzük. A rukkolát megmossuk, a leveleit letépkedjük (ha a szára is bennemarad, szálkás lehet tőle a leves). Beletesszük a levesbe és botmixerrel pépesítjük. A tejben elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a leveshez és még egyszer felforraljuk. A krumpli miatt sűrűsödni fog, vizet még lehet hozzákeverni, amilyen hígra szeretnénk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések