Édes kelt sütemény

Az alaprecept, ami bármilyen töltelékkel jó és a kreativitás széleskörűen felhasználható a formák kialakításában.

Almás kalács
Banános lángos
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt (teljes kiőrlésű is)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl víz vagy tej
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg cukor vagy méz
  • csipet só
  • (fél citrom reszelt héja)


Az élesztőt 2,5 dl langyos vízben vagy tejben, cukor hozzáadásával felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, kicsi sót, reszelt citromhéjat és rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetszőlegesen formázzuk, töltjük.

Pudingos kalács
Almás rózsa
 
Nutellás kifli

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések