Zöldségkrémleves

Hozzávalók
  • zöldségek (krumpli, répa, brokkoli ... )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 ek liszt
  • pirított kenyérkocka/levesgyöngy
Bármilyen zöldségből készíthetjük. A megtisztított, apróra vágott zöldségeket és a vöröshagymát egészben feltesszük főni. Amikor megpuhultak, belereszeljük a fokhagymát, és kivesszük a vöröshagymát. (Gyakran készítem a hagymák nélkül, úgy is finom) Az egészet összeturmixoljuk (botmixerrel). 1 ek lisztet 2 dl tejben elkeverünk és hozzáadjuk a leveshez. Még egyszer felforraljuk.





Rukkolás-kókusztejes változat

Fokhagymakrémleves

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések