Zöldségkrémleves
Hozzávalók
- zöldségek (krumpli, répa, brokkoli ... )
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 ek liszt
- pirított kenyérkocka/levesgyöngy
Bármilyen zöldségből készíthetjük. A megtisztított, apróra vágott zöldségeket és a vöröshagymát egészben feltesszük főni. Amikor megpuhultak, belereszeljük a fokhagymát, és kivesszük a vöröshagymát. (Gyakran készítem a hagymák nélkül, úgy is finom) Az egészet összeturmixoljuk (botmixerrel). 1 ek lisztet 2 dl tejben elkeverünk és hozzáadjuk a leveshez. Még egyszer felforraljuk.
Rukkolás-kókusztejes változat |
Fokhagymakrémleves |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése