Pizzás kifli

Hozzávalók


  • 1 kg liszt (teljes kiőrlésű is)
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dl víz
  • 1 dl olaj


Pizzakrém


  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 ek keményítő
  • oregánó
  • bazsalikom
  • (rozmaring)



Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. 

Közben elkészítjük a pizzakrémet: Az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot összeturmixoljuk, átszűrjük, és az így kapott levet a hagymára öntjük. Felforraljuk. Két evőkanál keményítőt vízben csomómentesen elkeverünk, ezzel besűrítjük a szószt. Ízlés szerint fűszerezzük (vagy paradicsomsűrítményből készítjük, akkor keményítő nem kell).

A tésztát 4 részre osztjuk és egyenként kör alakúra, 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. A kört 8 részre vágjuk, hosszúkás háromszögeket kapunk. Megkenjük a pizzakrémmel és a kör szélétől kezdve mindegyiket feltekerjük. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 25-30 percig nagy lángon sütjük. (ha hamar megpirul, vegyük kisebb lángra, de süljön jól át)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések