Pizzás kifli
Hozzávalók
Pizzakrém
Pizzakrém
- 1 fej vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 2 ek keményítő
- oregánó
- bazsalikom
- só
- (rozmaring)
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a pizzakrémet: Az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot összeturmixoljuk, átszűrjük, és az így kapott levet a hagymára öntjük. Felforraljuk. Két evőkanál keményítőt vízben csomómentesen elkeverünk, ezzel besűrítjük a szószt. Ízlés szerint fűszerezzük (vagy paradicsomsűrítményből készítjük, akkor keményítő nem kell).
A tésztát 4 részre osztjuk és egyenként kör alakúra, 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. A kört 8 részre vágjuk, hosszúkás háromszögeket kapunk. Megkenjük a pizzakrémmel és a kör szélétől kezdve mindegyiket feltekerjük. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 25-30 percig nagy lángon sütjük. (ha hamar megpirul, vegyük kisebb lángra, de süljön jól át)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése