Padlizsánkrém
Hozzávalók
- 4 db padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 5 cikk fokhagyma
- 2 főtt tojás sárgája
- 1 ek mustár
- 0,5-1 dl olaj
A padlizsán végét levágjuk, villával megszurkáljuk, tepsiben megsütjük (kb.1 óra, amíg összeesik és megpuhul). Meghámozzunk, lecsöpögtetjük, majd pürésítjük. Közben elkészítjük a majonézt: 2 db főtt (de nem túl kemény) tojás sárgájához 1 evőkanál mustárt keverünk, majd 0,5-1 dl olajat adunk lassan hozzá, habverővel összedolgozzuk. A padlizsánhoz keverjük, 1 fej vöröshagymát és 5 cikk fokhagymát adunk még hozzá. Elfogyasztjuk. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése