Padlizsánkrém

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 2 főtt tojás sárgája
  • 1 ek mustár
  • 0,5-1 dl olaj

A padlizsán végét levágjuk, villával megszurkáljuk, tepsiben megsütjük (kb.1 óra, amíg összeesik és megpuhul). Meghámozzunk, lecsöpögtetjük, majd pürésítjük. Közben elkészítjük a majonézt: 2 db főtt (de nem túl kemény) tojás sárgájához 1 evőkanál mustárt keverünk, majd 0,5-1 dl olajat adunk lassan hozzá, habverővel összedolgozzuk. A padlizsánhoz keverjük, 1 fej vöröshagymát és 5 cikk fokhagymát adunk még hozzá. Elfogyasztjuk. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések