Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók (kb.50-60 db)
Tipp: Hajtogatáskor megkenhetjük egy kis olajjal és szórhatunk rá magvakat, majd ezután hajtsuk össze. Így még tartalmasabb lesz, és a rétegződés sülés után is megmarad. Készíthetjük rukkolával is.
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl (zsíros)
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a sót. Az apróra vágott medvehagymával és az előbbi összetevőkkel rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen állni hagyjuk, egyszer kelljen a duplájára. Lisztezett deszkán nyújtjuk, hajtogatjuk, majd ismét állni hagyjuk. Ezt két/háromszor ismételjük meg. Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 percig sütjük.
Tipp: Hajtogatáskor megkenhetjük egy kis olajjal és szórhatunk rá magvakat, majd ezután hajtsuk össze. Így még tartalmasabb lesz, és a rétegződés sülés után is megmarad. Készíthetjük rukkolával is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése