Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók (kb.50-60 db)
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl (zsíros)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor medvehagyma

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a sót. Az apróra vágott medvehagymával és az előbbi összetevőkkel rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen állni hagyjuk, egyszer kelljen a duplájára. Lisztezett deszkán nyújtjuk, hajtogatjuk, majd ismét állni hagyjuk. Ezt két/háromszor ismételjük meg. Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 percig sütjük.

Tipp: Hajtogatáskor megkenhetjük egy kis olajjal és szórhatunk rá magvakat, majd ezután hajtsuk össze. Így még tartalmasabb lesz, és a rétegződés sülés után is megmarad. Készíthetjük rukkolával is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések