Mandula-süti
A Kedvesem egyik kedvence :) Érdemes olyankor készíteni, amikor sok időnk van, és dupla adagot csinálni. Nagyon finom, gyorsan fogy :)
Hozzávalók:
- tészta
Hozzávalók:
- tészta
- 36 dkg liszt
- 25 dkg lágy sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó/karob
- 20 dkg dió
- 1/2 l tej
- 4 ek liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg Rama
- mandulaaroma
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, porcukrot, és hagyjuk kihűlni. Végül a mandulaaromával is tetszés szerint ízesítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, formázható tésztát kapunk. A mandulaformákat kiolajozzuk és lazán beletöltjük a tésztát, közepébe kisebb mélyedést készítünk. Előmelegített sütőben nagy hőfokon pirulásig sütjük. A sütőből kivéve azonnal kiütögetjük (később könnyebben beleragad). A krémmel megtöltjük, összeragasztjuk, és - ha a család nem eszi meg idő előtt - puhulni hagyjuk. :)