Tócsni / lapcsánka

Mindig is sajnáltam szegényt, hogy egy egyszerű krumplifasírtnak ilyen neve van :) 
 
Hozzávalók
  • 4 közepes, nyers krumpli
  • 1 tojás
  • 3-4 ek liszt
  • 4 cikk fokhagyma/fokhagymapor
  • olaj a sütéshez
  • (petrezselyem)
  • (bármi egyéb zöldség)
Nagy lyukú reszelőn (tökgyalu) a nyers krumplit lereszeljük. A fokhagymát is pépesítjük, hozzáadjuk a tojással, sóval együtt. Annyi lisztet teszünk bele, hogy formázható, nokedli-szerű állaga legyen. Teflonban 1 ek. olajat megmelegítünk, ebbe kanalazunk egy adag krumplit, és a kanál segítségével laposra simítjuk. Alacsony hőfokon, mindkét oldalát megpirítjuk. Ha fogy az olaj, pótoljuk, de elég csak pár csepp, nem fog leragadni. Feltétként, vagy önmagában tejföllel, salátával is nagyon jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések